Kebaplı Kabak Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kebaplı Kabak Dolması TarifiMALZEMELER 6-8 adet kabak 500 gr kuşbaşı et 1 yemek kaşığı margarin 3-4 adet taze soğan 2 adet domates Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta sarısı Yeteri kadar tuz karabiber kekikHAZIRLANIŞI Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın Et ince doğranmış taze soğan yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz tuz karabiber kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun![]() Bir tencereye margarini koyun İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin![]() İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin Sıcak olarak servise sunun
|
|
|
|