|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
besinlere, ihtiyacı, vücudumuzun, şekerli |
![]() |
Vücudumuzun Şekerli Besinlere İhtiyacı Yoksa? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vücudumuzun Şekerli Besinlere İhtiyacı Yoksa?Genel olarak danışanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten çocukluk çağındaki ödüllendirici beslenme alışkanlığında sürekli tatlı verilmesi ![]() ![]() ![]() Vücudumuzun Gerçekten Şekere İhtiyacı Var mıdır? Beyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fazla Karbonhidrat Tüketiminin Zararları Nelerdir? Vücut ![]() ![]() ![]() ![]() Glikozun bir kısmı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nedenle karbonhidratları azı karar çoğu zarar mantığı ile değerlendirmekte yarar vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç Şeker Tüketmemek Vücutta Bir Eksiklik Yaratmaz mı? Rafine edilmiş haliyle şeker 200 - 300 yıllık kısa bir geçmişe sahiptir ![]() ![]() Nasıl ki arabanın hareket edebilmesi için deposunda benzin olması gerekiyorsa ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önce belirtildiği gibi doğal besinlerden de bu şekerin elde edilmesi söz konusu olmaktadır ![]() ![]() Yoğun olarak 1900’lü yılların başından itibaren beslenmemizde yer alan şeker ![]() ![]() ![]() ![]() Şeker Vücutta Nasıl Bir Sıkıntı Yaratmaktadır? Hızla ve hemen kana karışan ![]() ![]() ![]() Her çıkışın bir inişi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ![]() Her zaman için besinlerin doğalını tercih etmekte yarar vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyabetliler başta olmak üzere ![]() ![]() ![]() ![]() Gerek içeceklerde tablet olarak ![]() ![]() ![]() Burada dikkat edilmesi gereken nokta; bazı yapay tatlandırıcıların ocağı kapattıktan (besin pişirildikten) sonra ilave edilmesi gerekmektedir ![]() ![]() Yapay Tatlandırıcılara Geçiş Yapay tatlandırıcılar ilk olarak 1900’lü yılların başında ortaya çıkmış ![]() ![]() Günümüzde en fazla kullanılan yapay tatlandırıcılardan biri olan aspartam üzerinde 200’ü aşkın bilimsel çalışma yapılmış ![]() ![]() ![]() Yapay Tatlandırıcılar Kanser Yapar mı? 1939 yılında yapılan küçük çapta bir araştırmada sakarin içeren yapay tatlandırıcıların sıçanlarda mesane kanserine yol açtığı saptanmıştır ![]() ![]() ![]() 72 yıldır yapılan çalışmalarda çok daha yüksek dozlarda insanlara verilen bu yapay tatlandırıcılarda benzer bir yan etkinin görülmemesi üzerine ![]() ![]() Bu şekilde bir kanının oluşmasında 20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Formda kalmak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|