![]() |
Ramazan Ayı İçin Öneriler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Ayı İçin ÖnerilerRamazan aynının gelmesi ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anadolu Sağlık Merkezinden Diyetisyen Cemal Aytaç Ak ![]() Gün içinde kan şekerinin düşmesini ve uzun süreli açlık sonrası iftarda aşırı besin tüketimini engellemek için sahurda yavaş sindirilen ve besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesi çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahurda zeytin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yetişkin bir insanın günde en az 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün boyunca aç kalınacağı için yavaş sindirilen mide bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen lifli ve kana geçiş hızı düşük olan esmer tahıl ürünleri ![]() ![]() ![]() ![]() İftar yemeği yavaş yavaş ve küçük porsiyonlar halinde yenmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İftardan birkaç saat sonra tüketilen ana öğünde etli veya etsiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak: realage ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|