![]() |
Kibris Mutfagindan Yoresel Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kibris Mutfagindan Yoresel YemeklerResimli Kıbrıs Yemekleri ![]() ![]() kıbrıs yemekleri tarifleri kıbrıs yemek tarifleri Evsahipliği yaptığı bunca kültürlerden süzülmüş birikimlerle Kıbrıs mutfağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cacık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KIBRIS ROSTOSU (Kıbrıs) (4 kişi için) ![]() Malzemeler : * 800 gram süt danası ![]() * 50 gram sadeyağ ![]() * 1 bardak üzüm sirkesi ![]() * birkaç baş karanfil ![]() * birkaç parça dövülmemiş tarçın ![]() * üç – dört diş sarımsak ![]() ![]() * 1/2 bardak zeytinyağı ![]() * yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapılışı : Süt danasının but tarafından bir parça alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etin her yanı iyice kızarınca tencerenin ağzını bir yağ kâğıdıyle örtüp kâğıdın üstüne tencerenin kapağını kapatın ve eti vakit vakit çevirerek birbuçuk saat hafif ateşte pişirin ![]() Et iyice pişince (Bunu anlamak için çatalı ete batırını ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYTİNLİ EKMEK ![]() Malzemeler : * 3 su bardağı un ![]() * 3 yumurta ![]() * 3/4 su bardağı sıvı yağ ![]() * 1′er su bardağı süt ve zeytin ![]() * kabartma tozu ![]() * taze nane ![]() * tuz ![]() Yapılışı : Yumurtaları çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|