Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilimleri, fırında, hellimli, patlıcan, tarifi

Fırında Hellimli Patlıcan Dilimleri Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fırında Hellimli Patlıcan Dilimleri nasıl yapılır
Resimli Fırında Hellimli Patlıcan Dilimleri tarifi
Malzemeler:

2 adet küçük boy bostan patlıcanı
2 adet domates
1 küçük paket hellim peyniri
3 diş sarımsak
1 adet paprika (etli kırmızıbiber)
Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet)
Zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm boyutlarında dilimleyin Fırınlama işlemini yapana kadar tuzlu suda bekletin Sarımsağı soyun havanelinde dövün ve zeytinyağı ile karıştırın Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini (ben porselen kullandım) bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin) Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com