Sebzeli Ekmek Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Ekmek Dolması TarifiSebzeli Ekmek Dolması Tarifi Sebzeli Ekmek Dolması Nasıl Yapılır Sebzeli Ekmek Dolması Yapılışı Resimli Sebzeli Ekmek Dolması Tarifi Sebzeli Ekmek Dolması Resimli Tarif Malzemeler: 1 adet büyük boy somun ekmeği (yuvarlak ve sert ekmek kullanmalısınız) DOLMA İÇİN 250-300 g orta yağlı dana kıyma 5 yemek kaşığı zeytin yağı 2 adet orta boy kuru soğan 2-3 adet taza yeşil doğan 1 demet maydonoz 1 demet dereotu 1 demet taze fesleğen 2 çay kaşığı tuz karabiber 3 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Somun ekmeğini üst kısmını bıçakla kapak gibi kesin İç kısmını elinizle çıkararak boşaltın Ekmeğin içini küçük parçalara ayırıp bir kenarda bekletin Diğer taraftan zeytinyağı ve kıymayı tencereye aktardıktan sonra karıştırarak kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 4-5 dk kavurun Üzerine incecik yemeklik doğradığınız kuru soğanları tuz ve karabiberi ekleyin Taze soğanları da bir santimlik parçalar halinde doğrayarak katın Karıştırarak 3-4 dk daha kavurun Kavrulan kıymayının üzerine et suyu tableti ve 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin 10 dk daha pişirip ocağın altını kapatın İncecik kıydığınız taze fesleğeni dereotunu incecik doğradığınız maydonozu ne kenarda bekleyen ekmek içini sulu kıymayla karıştırıp ekmeğin içini bu harçla doldurun Servise sunmadan önce ekmeği yuvarlak bir tepsiye düzgün bir şekilde koyun Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dk kadar ısıtıp sıcak sıcak AFİYETLE YİYİNİZ
|
|
|
|