Beşamelli İspanak Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamelli İspanak Tarifi(Resimli Anlatım)Ispanak sevmeyenler ıspanağı birde böyle denesin ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: -500 gr ıspanak - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı tereyağ - 1/2 lt süt - 1 yumurta sarısı - rendelenmiş kaşar ya da tulum Yapılışı: Ispanağı kendi suyunda yağsız kavuruyoruz fazla olan suyunu süzüyoruz Bu arada beşameli hazırlamak için yağ ve unu kavuruyoruz Beşamel için en önemli detay çırpıcı tel kullanmak![]() Unun hafif rengi değişince sütü yavaş yavaş koyup durmadan karıştırıyoruz Sosun kıvamı koyulaşıp fokurdayınca altını kapatıp yumurta sarısını koyup hızla karıştırıyoruz ki yumurta pişip topak olmasın![]() Ispanağı beşamelle iyice karıştırıp fırın tepsisine döküyorum Üstüne peynir rendesini serpip fırının ızgara konumunda çalıştırıp peynirlerin eriyip kızarmasını sağlıyoruz![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|