Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dizme

Dizme:)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizme:)





PATATES DİZMESİ
Pul biber[*]1 yemek kaşığı salça[*]15 su bardağı su[*]Patatesleri kızartmak için 15 su bardağı mısır özü [/list]YAPILIŞI: Patateslerimizi güzelce yıkıyalımKabuklarını soyup yuvarlak şekilde dilimleyelimOnları yağda kızartalımkağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını alalımKıymamıza ince doğradığımız soğanları ince doğradığımız maydanozu ve baharatları tuzu ilave edip güzelce yoğuralımMinik köfte olacak şekilde kıymamızdan alıp patates dilimimizin üzerine koyalımBir patates bir köfte olacak şekilde yanyana dizelimHepsini bu şekilde yapıp bitirelimÜzerine suda erittiğimiz salçamızı gezdirip kısık ateşte 10-15 dakika pişirelimYemeğimiz hazırAFİYET OLSUN





KABAK DİZMESİ
kabaklar domatesler ve biber halka halka doğranır
Kabaklar tuz ile ovulup yıkanır
Yayvan bir tencerenin tabanına önce soğanlar ardından kabaklar üstüne domatesler ve onların üstüne de biber dilimleri dizilir
Soyulmuş sarımsaklar dilimlenmeden tencereye serpiştirilir
Zeytinyağı sebzeler üzerinde gezdirilir
Tuz ve kekik serpilir
Su ilave edilmeden kısık ateşte 45 dakika tencerenin kapağı kapatılarak sebzelerin kendi suları iel pişmesi sağlanır




PATLICAN DİZMESİ
pul biber tuz

- kızartma yağı

Yapılışı;

- Patlıcanları tek bir tarafından ince bir şerit halinde soyun (Tek bir çizgisi olacak) Bir parmaktan biraz daha ince halkalar halinde dilimleyim Yağda hafif pembeleşene kadar kızartın Kızarttığınız patlıcanların yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alıp soğutun Biberleri patlıcan halkalarının büüklüğünde keserek yağda çok az kızartıp patlıcanların yanına koyun


- 350 gr kıymaya soğanı ve sarımsağı rendeleyin Yarım demet maydanozu (fazla geleceğini düşünürseniz daha az koyun) karabiber tuz ve pul biberi ekleyip köfte harcını yoğurun


- Domatesleri soyun Kenarlarından ince halkalar halinde kesip bir tabağa ayırın Domateslerin içini küp küp doğrayıp borcam kabın içine her tarafını kaplayacak şekilde yayın


Şimdi sıra malzemeleri dizmeye geldi;


- Soğuttuğunuz patlıcanlardan bir tanesini elinize alarak avucunuzda hafifçe sıkarak fazla yağını alın(Merak etmeyin patlıcanın şekli bozulmaz) Patlıcanı yine eski şekline getirerek köfte harcından cevizden daha küçük bir parça alıp patlıcanın üzerine yerleştirin(Köfteyi elinizle yassılaştırın) Onun üzerine bir domates halkası ve bir biber koyarak bir patlıcan daha kapatın Yine köfte harcı ve sırasıyla diğer malzemeleri koyarak borcam kabın içine yan duracak şekilde yerleştirin(Resimdeki gibi) Bu işlemi malzemeler bitene kadar aynen tekrarlayın


- Bütün malzemeler bittikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçasına çok az tuz ekleyip bir kasede sıcak suyla eriterek yemeğin üzerine eşit miktarda gezdirin


- 250 derece ısıtılmış fırında köfteler pişene kadar tutun Yemeğiniz hazır






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.