Dizme:) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dizme:)PATATES DİZMESİ Pul biber[*]1 yemek kaşığı salça[*]1 5 su bardağı su[*]Patatesleri kızartmak için 1 5 su bardağı mısır özü [/list]YAPILIŞI: Patateslerimizi güzelce yıkıyalım Kabuklarını soyup yuvarlak şekilde dilimleyelim Onları yağda kızartalım kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını alalım![]() Kıymamıza ince doğradığımız soğanları ince doğradığımız maydanozu ve baharatları tuzu ilave edip güzelce yoğuralım![]() Minik köfte olacak şekilde kıymamızdan alıp patates dilimimizin üzerine koyalım Bir patates bir köfte olacak şekilde yanyana dizelim Hepsini bu şekilde yapıp bitirelim Üzerine suda erittiğimiz salçamızı gezdirip kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim![]() Yemeğimiz hazır AFİYET OLSUN![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KABAK DİZMESİ kabaklar domatesler ve biber halka halka doğranır![]() Kabaklar tuz ile ovulup yıkanır ![]() Yayvan bir tencerenin tabanına önce soğanlar ardından kabaklar üstüne domatesler ve onların üstüne de biber dilimleri dizilir![]() Soyulmuş sarımsaklar dilimlenmeden tencereye serpiştirilir ![]() Zeytinyağı sebzeler üzerinde gezdirilir ![]() Tuz ve kekik serpilir ![]() Su ilave edilmeden kısık ateşte 45 dakika tencerenin kapağı kapatılarak sebzelerin kendi suları iel pişmesi sağlanır![]() PATLICAN DİZMESİ pul biber tuz- kızartma yağı Yapılışı; - Patlıcanları tek bir tarafından ince bir şerit halinde soyun (Tek bir çizgisi olacak) Bir parmaktan biraz daha ince halkalar halinde dilimleyim Yağda hafif pembeleşene kadar kızartın Kızarttığınız patlıcanların yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alıp soğutun Biberleri patlıcan halkalarının büüklüğünde keserek yağda çok az kızartıp patlıcanların yanına koyun - 350 gr kıymaya soğanı ve sarımsağı rendeleyin Yarım demet maydanozu (fazla geleceğini düşünürseniz daha az koyun) karabiber tuz ve pul biberi ekleyip köfte harcını yoğurun - Domatesleri soyun Kenarlarından ince halkalar halinde kesip bir tabağa ayırın Domateslerin içini küp küp doğrayıp borcam kabın içine her tarafını kaplayacak şekilde yayın Şimdi sıra malzemeleri dizmeye geldi; - Soğuttuğunuz patlıcanlardan bir tanesini elinize alarak avucunuzda hafifçe sıkarak fazla yağını alın (Merak etmeyin patlıcanın şekli bozulmaz) Patlıcanı yine eski şekline getirerek köfte harcından cevizden daha küçük bir parça alıp patlıcanın üzerine yerleştirin (Köfteyi elinizle yassılaştırın) Onun üzerine bir domates halkası ve bir biber koyarak bir patlıcan daha kapatın Yine köfte harcı ve sırasıyla diğer malzemeleri koyarak borcam kabın içine yan duracak şekilde yerleştirin (Resimdeki gibi) Bu işlemi malzemeler bitene kadar aynen tekrarlayın - Bütün malzemeler bittikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçasına çok az tuz ekleyip bir kasede sıcak suyla eriterek yemeğin üzerine eşit miktarda gezdirin - 250 derece ısıtılmış fırında köfteler pişene kadar tutun Yemeğiniz hazır |
|
|
|