![]() |
Ali Nazik Tarifi (Resimli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Tarifi (Resimli)Malzemeler 4 tane patlıcan 200 gr ![]() 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağ isteğe göre baharat süzme yoğurt 3-4 diş sarımsak süslemek için maydanoz közlenmiş biber ve domates Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı közlemekle başlıyoruz işe Patlıcanları ocakta veya alimunyum folyaya sararak fırındada közleyebiliriz Közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyuyoruz(elimizi ıslatarak soyarsak daha kolay soyulacaktır) Kabuklarından ayırdığımız patlıcanları küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz Bir tencereye çok az sıvı yağ veya isteğe göre tereyağ koyup patlıcanları hafiften kavuruyoruz Bir tavada kuşbaşı doğranmış etlerimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz ![]() Kavrulan etlerimize yağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Daha sonra küp küp doğranmış soganlarımızıda ekliyoruz ![]() Soğanlar pembeleşip yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz ![]() İyice kavrulan soğanlaraisteğe göre baharat ekliyoruz ben kırmızı biber pul biber karabiber ve tuz kullandım Yoğurdu bir kaseye koyup koyu bir kıvama gelene kadar yumuşatıyoruz ![]() ![]() Yagda kavurduğumuz patlıcanları servis yapacağımız tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ![]() Kuşbaşı etlerimizi de yoğurdun üzerine serpiştiriyoruz ![]() Közlenmiş biber domates ve maydonozla isteğe göre süslüyoruz ![]() Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun:) |
![]() |
![]() |
|