![]() |
Amandine Sos Tarifi-Amandine Sos Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amandine Sos Tarifi-Amandine Sos YapılışıAmandine Sos Tarifi-Amandine Sos Yapılışı Malzeme: 4 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı un 100 gram ceviz içi 1 adet limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi) 2 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı zencefil Yapılışı: Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün ![]() Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun ![]() ![]() Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak servisi tavsiye olunur ![]() |
![]() |
![]() |
|