Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıvırcıklı Kuzu Kapama TarifiMALZEMELER 1 Adet Patates 1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı 350 gr Kuşbaşı Et1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç ½ Demet Dereotu ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Kaşık Margarin Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım Sonra etleri ateşten alalım![]() Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim Havucu ilave edip sote edelim 3-5 dakika daha kavurup haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim Orta boy patatesi soyup yarısından keselim ve tencereye aktaralım Tuzunu biberini kontrol edip pişmeye bırakalım![]() Ateşten almadan birkaç dakika önce kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım Kenarlarına etleri yayıp dereotunu serperek servis yapalım
|
|
|
|