Etli Bohça Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Bohça BöreğiMALZEMELER 4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Su 2 Yumurta 1 Yumurta Sarısı1 Su Bardağı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Paket Kabartma Tozu 250 gr Erimiş MargarinTuz İç Malzemesi 350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 3 Soğan Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Çukur bir kaba unu boşaltın Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta yoğurt sıvıyağ süt kabartma tozu ve tuz ilave edin Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın![]() Hamurları erimiş margarinle yağlayın Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin![]() Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun Soğanları piyazlık doğrayın Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin Çok az su ekleyip pişirin Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin![]() İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın![]() |
|
|
|