Çökertme Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çökertme Kebabı Tarifi toz kırmızıbiber nane pul biber kekik)Yapılışı: Öncelikle ince uzun şeritler halinde (jülyen) doğradığımız eti kapaklı bir tencereye sıvıyağla birlikte koyalım ve etin suyunu salıp çekmesini bekleyelim Bu arada domatesli sosu hazırlayalım Bunun için küp küp doğranmış domatesler küçük küçük doğranmış kırmızıbiber yeşilbiber sarımsaklar salça ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu bir tavaya koyalım ve pişirelim Suyunu çeken ete kekik ekleyelim ve birazcık daha sıcak su ekleyelim ve pişmeye bırakalım Domatesli sosumuz da piştikten sonra etlerimize ekleyelim ve altını kısıp 10 dk kadar daha pişirelim![]() Patatesimizi de rendeleyerek içi su dolu bir kaba koyalım ve 3-4 defa iyice yıkayalım ki nişastaları çıksın Nişastalarını çıkarttığımız patatesleri kızartalım![]() Ramazan pidelerini tencerenin içindeki pişen etlerin üzerine koyup kapağını kapatalım ki pideler etin tadıyla bütünleşsin Sonra pideleri küp küp doğrayalım![]() Bundan sonra tabağa sırasıyla önce pideleri ![]() ![]() sonra biraz yoğurt (isterseniz sarımsaklı) ![]() sonra kızarmış patatesleri ![]() ![]() üzerine etleri ![]() ![]() ve en üste tekrar yoğurdu koyalım ![]() isteğe bağlı olarak erittiğimiz tereyağıyla karıştırdığımız baharat karışımını da etlerin üzerine gezdirelim Afiyet olsunAlıntı |
|
|
|