Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Kuzu Kebabı TarifiEnginarlı Kuzu Kebabı Tarifi Enginarlı Kuzu Kebabı Resimli Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi Enginarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır Enginarlı Kuzu Kebabının Tarifi Resimli Yapılışı Malzemeler 4 adet pişmiş enginar 16 adet arpacık soğan 1 orta boy kereviz 600 gr kuşbaşı kuzu eti 80 gr margariny 1 çay bardağı iç bezelye Yarım demet dereotu 1 yemek kaşığı un 2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates 1 tatlı kaşığı salça 4 adet sivribiber Tuz ve su ![]() Hazırlanışı Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar un salça ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir 3 dk kadar karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır![]() Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur Afiyet olsun
|
|
|
|