Sadrazam Lokumu (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sadrazam Lokumu (Resimli)KEK İÇİN:4 YUMURTA 1 SU BARDAĞI ŞEKER 2 SU BARDAĞI UN 1K TOZUKREMASI: 2 BARDAK SÜT ![]() 1 BARDAK ŞEKER ![]() 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN ![]() VANİLYA ![]() 3 YEMEK KAŞIĞI UN ![]() 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA ISLATMAK İÇİN BİR MİKTAR SÜT BULAMAK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ 2-3 MUZ Yumurta ve şekeri mikserle çirpalim un k tozu ekleyip yağlanmiş tepsiye dökelim(tepsi ölçüsü büyük firin tepsisi olmasi lazim)pandispanya gibi pişirin krema için verdiğim malz margarin hariç kariştirarak pişirin ateşten alip margarini ekleyin mikserle 5 dk çirpin soğutun Pasta pişip biraz ilininca 12 dilim kesin dilimler eşit ve büyük olacak dilimleri tekrar 2ye bölün (enlemesine) şimdi bir parçayi alin biraz krema sürün üzeine 2 veya 3 muz dilimi siralayin Rulo yapin süte batirip islatin Elinizle biraz sikip hindistan cevizine bulayin (Bu pastayi bir deneyen mutlaka tarifini istiyor Gecen gün misafirlerime yapmistim yine ve yine övgüler aldim![]() Servis yapmadan hemen önce de muffin kagitlarina koyuyorum Harika gözüküyor)Yapilisini resimledim kolay olsun diye Buyrun![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tarif üyelerimizden Azeri kizi ' ın çalışmasıdır kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ederiz![]() ![]()
|
|
|
|