Somonlu Dilbalıgı Filetosu Tarifi - Somonlu Dilbalıgı Filetosu Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somonlu Dilbalıgı Filetosu Tarifi - Somonlu Dilbalıgı Filetosu YapılışıSomonlu Dilbalıgı Filetosu Tarifi - Somonlu Dilbalıgı Filetosu Yapılışı - Somonlu Dilbalıgı Filetosu Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 kg Dilbaligi Filetosu 250 gr Somon Filetosu 1 Bag Pazi 1 Havuç 1 Kabak 1 Patates 3 Limon Suyu Tuz KarabiberFeslegenli Sos Için: 1 Demet Taze Feslegen 2 Yemek Kasigi Zeytinyagi 2 Yesil Sogan 2 Dis Sarmisak 1 Dal Maydanoz 1 Kahve Fincani Su Tuz KarabiberYapılışı: Dilbaligi filetolarinin yarisini yagli kagidin üzerine dizin ![]() Pazi yapraklarini kaynar suya atip 1 dakika beklettikten sonra çikarin Damarlarini temizleyip dil baligi filetolarinin üzerine dizin Tuz karabiber ve limon suyunu ekleyin Diger filotolari pazili karisimin üzerine kapattiktan sonra yagli kagitla birlikte rulo haline getirin![]() Alüminyum folyaya sikica sarip 15 dakika buharda veya suda haslayin ![]() Feslegenli sosu hazirlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin Suyu ekleyip 10 dakika kaynatin Feslegen sosunu servis tabagina alin Pismis baligi folyo ve yagli kagittan çikarip keskin bir biçakla verevine dilimleyin Sosun üzerine yerlestirin![]() Kabak havuç ve patatesleri sekilli keserek haslayin Balik rulolarinin etrafina dekoratif sekilde yerlestirin Sicak olarak servis yapin
|
|
|
|