Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, milföy, pazılı, tarifi

Pazılı Milföy Börek Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Milföy Börek Tarifi







Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
1 demet pazı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz karabiber kırmızı pulbiber
Üzerine;
yumurta sarısı isteğe göre yuvarlak dilimlenmiş sucuk
Yapılışı :
Milföy hamurları buzunun çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir
Pazılar yıkanıp sıcak suda çok az haşlanır ve yemeklik doğranır (İsterseniz çiğ halde iken doğrayıp da kavurabilirsiniz) Közlenmiş biberler dilimlenir ve pazılarla birlikte sıvı yağda sote yapılır Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır
Milföy hamurları fotoğraftaki gibi kenarlarında kesilir Ortalarına iç malzeme paylaştırılır Köşeler ortada toplanarak şekil verilir Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre ortasına sucuk dilimleri yerleştirilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Afiyet olsun




Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.