Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, mutfağından

İtalyan Mutfağından

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağından





İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik )

Malzemeler :
500 gr süt
1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
175 gr rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
2 yumurta
25 gr margarin
1 çimdik hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz

Hazırlanışı :
25 cm genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın

Sütü derince bir tencerede kaynatın Sonra irmiği karıştırarak süte katın koyulaşıncaya kadar pişirin ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )

Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu biberi hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin
Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm'lik kareler halinde kesin Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin

Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.