![]() |
Volovon Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Volovon Tarifi(Resimli Anlatım)MALZEMELER -20 adet kare milföy hamuru -4 ad ![]() ![]() -4 ad ![]() -1 çb sıvıyağ isteğe göre baharatlar(kekik ![]() ![]() -1 yk salça ![]() ![]() BEŞAMEL SOS İÇİN: -2 sb süt -4 yk un -3 yk tereyağ -1 sb kaşar peyniri -1 çk muskat rendesi -1 çk tuz HAZIRLANIŞI -Öncelikle sebzeler jülyen doğranır ![]() ![]() -tavukları baharatlarla harmanlayın ve sıvıyağda pişirin ![]() -pişmeye yakın salçasını ve tuzunu ilave edin ![]() ![]() ![]() - 10 adet Milföy hamurunun ortalarını yuvarlak kalıpla çıkartın ![]() -Beşamel sos için öncelikle tereyağ eritilir ve içine un ilave edilerek unun rengi hafiff sarıya dönene kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sos soğumadan içine kaşar peyniri rendesi eklenir -içi çıkartılmış milföyler kare milföy hamurunun üzerine konulup kenarlarına yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmış fırına konulur ve hafif kızarınca fırından çıkartılır ![]() ![]() ![]() -İçlerine hazırlanmış sebzeli harç konulup üzerine de hazırladığımız beşamel sostan 1 kaşık onun üzerine de önceden kalıpla çıkardığımız yuvarlak kapaklar konur üzerine yumurtası sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında milföyler kızara kadar pişirilir ![]() -Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|