Truff Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Truff Tarifi(Resimli Anlatım) kakaolu veya meyveli kekte kullanabilirsiniz veya evde yaptığınız kekten 2 dilim kullanabilirsiniz)[*]Dışını kaplamak için iri dövülmüş fındık fıstık hindistan cevizi kakao kahve v b [/list] Hazırlanması: Çikolataları bıçıkla tahta üzerinde küçük küçük doğrayın veya soyma bıçağı ile rendeleyin ![]() Kremayı ocağa koyup kaynatın kaynayınca ocaktan indirinÇırpma teli ile karıştırarak kremanın üzerine çikolatanızı ekleyin (Kremanın içinde çikolatanız eriyecek)İyice ufaladığınız keki çikolata+krema karışımına ekleyip tel ile karışıma yedirin Bu karışımı oda sıcaklığında 4-5 saat soğumaya bırakın (yarım saat-1 saatte bir karıştırın) Soğuyan karışımı buzdolabına (ağzını cam tabakla kapatarak) kaldırın 3 saat bekletin Bu beklemeden sonra çikolatalı karışımımız yuvarlanabilir katılığa geliyor Elinizle ceviz kadar veya daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tabağa hazırladığınız fındık fıstık v b ye buladıktan sonra truff kağıdına yerleştirin (muffin kağıdıda olabilir) Servis yapana kadar hava alan bir kutuda buzdolabında saklayın Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|