Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çökerme, tavuklu

Tavuklu Çökerme

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Çökerme





Tavuklu Çökerme Nasıl Hazırlanır? - Tavuklu Çökerme tarifi




Türküsü ile meşhur Muğla yöresine özgü çökertme yemeğini tavuklu versiyonunu siz de evinizde yapabilirsiniz


Malzemeler (6 kişilik)
300 gram tavuğun göğüs eti
1 adet patates
1 adet lavaj ekmeği
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su



Yapılışı:

Öncelikle patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp kızgın yağda kızartınTavuk etini baharatlandırıp ızgarada iki yüzünü de pişirin İstenirse ekmeği de ızgarada kızartıp tabağa alın üzerine büyük parça halinde kızartılmış tavuk etini koyun Üzerine kibrit patatesleri ekleyin Yoğurt ve salçalı sosla servis yapın Sos için önce tereyağı ve salçayı bir tavada pişirin sonra üzerine suyu ekleyip 5 dakika kaynatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.