|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, lorlu, pasta, piramit, tarifiresimli |
![]() |
Lorlu Piramit Pasta Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lorlu Piramit Pasta Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler 750 gram tatlı lor 200 gram margarin 1 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 16 adet petibör bisküvit 1 paket vanilya Pastayı paketlemek için Aliminyum folya kağıt süslemek için kurutulmuş meyve hindistan cevizi ![]() yağı eritiyoruz ve yağ ılık ılkken güzelce karıştırıp pudra şekeri ve en son loru ilave edip güzelce mikserle karıştırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() sonra elde ettiğimiz bu karışımın yarısını altına alimünyum kağıt serip fotodaki gibi şekil veriyoruz ![]() ![]() sonra petibör bisküvitleri aynı şekilde ki gibi sıralıyoruz ![]() ![]() sonra diğer kalan yaptığımız lorlu karışımı tekrar üzerine sürüyoruz ![]() ![]() ortaya muzları sıralıyoruz ![]() ![]() en son pastayı şekildeki gibi piramit hale getirerek alüminyum folya kağıt ile paketliyoruz şeklin düzgün piramit olmasına dikkat edelim ![]() ![]() güzelce paketleyip buzdolabın buzluk kısmında en az 2 saat bekletiyoruz Not:ne kadar çok beklerse o kadar güzel oluyor ![]() ![]() dolaptan çıkınca alüminyüm folyoyu üzerinden çıkarıyoruz tabanında ki alüminyum alltta kalabilir servis yaparken ayırabiliriz sonra kuru meyvelerle ve hindistan cevizi ile süslüyoruz ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|