Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk Güveç TarifiMantarlı Tavuk Güveç Tarifi Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Resimli ![]() Güveç Malzemeleri : 600 gr Tavuk göğsü200 gr mantar1 adet soğan 2 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 4 adet domates 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri1 çay bardağı sıvı yağ Tuz ve baharat Tavuk Güveci Yapılışı : Piliç etini kuşbaşı doğrayalım Bir tencereye sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ilave edelim Pembeleşinceye kadar kavurup tavuk etlerini ilave edelim![]() Tavuklar kızarınca doğranmış biber ve dörde bölünmüş mantarları ilave edelim 3-4 dakika kavuralım Kuşbaşı doğranmış domatesleri baharatları suyu ve tuzunu katalım Yemeğimizi 10 dakika kadar kaynattıktan sonra güveç kaplarına dökelim![]() Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım…
|
|
|
|