Kayısılı Et Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Et TarifiMALZEMELER 3 Çorba Kaşığı Margarin 1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et 2 Adet Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Köri 2 Adet Defne Yaprağı 1 Çubuk Tarçın 1 5 Su Bardağı Su2 Su Bardağı Sıcak Su 100 gr Kuru Kayısı 150 grYağlı Yoğurt 2 Tatlı Kaşığı Nişasta 2 Adet Kırmızı Elma 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin ![]() 2 çorba kaşığı margarini tencereye alın Etleri yağda kavurun Tuz karabiber ilave edin Daha sonra etleri tencereden çıkarın![]() Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun Sarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun Köri defne yaprağı tarçını ekleyin Etler ile 1 5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin Kayısıları da tencereye alın Kayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp tencereye ekleyin 20 dakika daha pişirin![]() Elmaları soymadan incecik dilimleyin Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp elmalarla birlikte tencereye ekleyin 10 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alın Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın
|
|
|
|