Bademli Gümüş Balığı Tarifi - Bademli Gümüş Balığı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Gümüş Balığı Tarifi - Bademli Gümüş Balığı YapılışıBademli Gümüş Balığı Tarifi - Bademli Gümüş Balığı Yapılışı - Bademli Gümüş Balığı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 600 gram gümüş balığı 2 adet etli kırmızı biber (2'ye bölünmüş çekirdekleri çıkartılmış közlenmiş soyulmuş ve dilimlenmiş)2 diş sarmısak 60 gram badem (beyazlatılmış kavrulmuş)2 çorba kaşığı elma sirkesi 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı acı kırmızıbiber 1 5 çorba kaşığı kimyon1 çorba kaşığı toz kişniş * Tuz karabiber (arzu edilen miktarda)Yapılışı: Etli kırmızıbiber sarmısak badem ve sirkeyi robottan geçirin Zeytinyağını ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin Un ve baharatları büyük bir kaba eleyip tuz ve karabiber serpin Balıkları bu karışıma bulayıp sallayarak fazla ununu silkeleyin Balıkları derin yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve hazırladığınız kırmızıbiberli sosla birlikte servis yapın
|
|
|
|