Kiraz Şekerlemeli Bisküvi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiraz Şekerlemeli Bisküvi TarifiMALZEMELER 250 gr Pirinç3/4 Su Bardağı Süt 3 Çorba Kaşığı Şeker 1 Adet Limon 1 Adet Yumurta Sıvı Yağ 5 Çorba Kaşığı Un 8 Adet Kiraz Şekerlemesi 1 Paket Vanilya Pudra Şekeri Bir Tutam Tuz HAZIRLANIŞI Süte 3 çorba kaşığı şeker ilave ederek kaynatın Vanilya ve bir tutam tuz ilave edin Pirinci süte ekleyerek tencerenin kapağını kapatın Yaklaşık 20 dakika kadar pirinçler sütü çekinceye kadar pişirin![]() Ocaktan indirip bir limon kabuğu rendesini karıştırın Yumurta ve 2 çorba kaşığı unu ilave edin Karıştırıp pirinç soğuyuncaya kadar bekleyin Pirinçten ceviz büyuklüğünde parçalar koparıp avucunuzla yassılatın Ortasına baş parmağınızla bir çukur açarak hafifçe unlayın![]() Kızgın yağda pişirin Süzgeçle çıkarıp kağıt havlu üzerinde yağı süzülene dek bekletin Üzerine pudra sekeri serpip ortasındaki oyuklara yarımşar kiraz şekerlemesi yerleştirin Sıcakken servis yapın
|
|
|
|