Yahudi Köftesi Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yahudi Köftesi Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: Ici Icin: 300 g orta yagli kuzu kiyma (veya orta yagli dana kiyma) 1 adet orta boy sogan 1 t k pul biber1 t k salca1 c k karabiber1/2 c k tarcin1/2 c k dan biraz az kimyonBiraz tuz Koftesi Icin: 2 s b ciriş (bugdaydan yapilan bir cesit bulgur fakat ince koftelik bulgur degil)1 c k tuz1 y k un1 c b ılık suHaslamak icin: 2 y k sivi yag1 y k domates salcasi3 s b suYapilisi: 1 Yarmayi su ile islatip biraz bekletin ic malzemesini bir kapta yogurarak kofte haline getirin![]() 2 Islattiginiz yarmayi diger malzemelerle karistin ve su almadan yogurmaya baslayin Hamur yumusakliginda bir karisim elde edene kadar yogurmaya devam edin(hamur yogruldukca yapiskan olacaktir![]() ![]() 3 Yogurdugunuz hamurdan kucuk bir ceviz kadar parcalar alip top yapin ve fotograftaki gibi isaret parmaginizla ortasini acin![]() ![]() ![]() 4 Actiginiz koftenin icine hazirladiginiz kiymadan alabildigi kadar doldurun ve hamurun agzini mekik seklinde kapatin (koftenin sekli D gibi olacak) Kofteler acarken elinize yapisirsa elinizi islatin Tum malzemeler bitene kadar bu isleme devam edin ![]() ![]() 6 Su kaynayinca kofteleri tencereye atin naneyi ilave edip orta ateste yaklasik 30 dk kadar kaynatin (indirmeye yakin tencereden bir kofte alip pisip pismedigini kontrol edin)![]() 7 Sicakken yemegin suyuyla birlikte servis yapin Afiyet olsun ![]() Alıntı |
|
|
|