Köfteli Enginar Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Enginar Kebabı TarifiKöfteli Enginar Kebabı Tarifi Köfteli Enginar Kebabı Tarifi Resimli Köfteli Enginar Kebabı Tarifi Köfteli Enginar Kebabı Yapılışı Köfte için malzemeler
İlkönce 3 adet domatesi rendeleyin sivri biberleri ince ince doğrayın![]() Sıvıyağda rendelediğiniz domatesleri ve biberleri pişene kadar soteleyin![]() Piştikten sonra salçayı da ekleyerek biraz kaynatın![]() Hafif koyu kıvamlı bir sos elde edin![]() Ocaktan alın Bu aşamada biraz tuz ekleyebilirsiniz![]() Diğer taraftan enginarları yıkadıktan sonra geniş bir fırın tepsisine dizin Kalan 1 adet domatesi enlemesine 1cm kalımlığında doğrayarak 4 adet enginarların üzerine paylaştırın![]() Onlar beklesin şimdilik![]() ![]() Kıymayı çukur bir kaba alın ![]() Soğanı rendeleyin kıymaya ekleyin![]() Ufalanmış bayat ekmek içini ince doğranmış maydanozu tuzu karabiberi ve kimyonu ekleyip yoğurun![]() ![]() Elde ettiğiniz kıymayı yarım limon büyüklüğünde 4 adet parçaya ayırıp hafif yuvarladıktan sonra biraz yassılaştırarak 4 adet enginarın üzerine dizin![]() Diğer enginarlar sonradan kapak olmak üzere fırın tepsisinde sade olarak pişecekler![]() ![]() Hazırladığınız salçalı domatesli sosun yarısını ayırın ![]() Kalan yarısını köfteli enginarların üzerlerine gezdirin![]() 1 su bardağı sıcak suyu fırın tepsisine ekleyerek fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ya da fırın tepsisinin kendi kapağı varsa onla kapayın![]() Ben kapaklı borcamda yaptım![]() ![]() 180 derecede 30 dk pişirinFırından çıkardığınız fırın kabının kapağını ya da alüminyum folyoyu çıkarın köftesiz pişen enginarları köfteli enginarların üzerine kapak gibi kapayıp önceden ayırdığınız domatesli sosun tamamını enginarların üzerine paylaştırarak bu sefer fırın tepsisinin üzerini kapamadan 5 dk daha fırınlayın![]()
|
|
|
|