Bahçıvan Usulü Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçıvan Usulü Makarna TarifiBahçıvan Usulü Makarna Nasıl Yapılır?-Bahçıvan Usulü Makrna Tarifi-Bahçıvan Usulü Makarna Yapılışı • 1 paket makarna • 250 gr bezelye • 150 gr mantar • 2 sivribiber • 3 büyük domates • 1 soğan • 2-3 diş sarımsak • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 fincan zeytinyağı • Tuz karabiber1- Mantarlar yıkanıp ince ince dilimlenir ![]() 2- Bezelyeler haşlanır ![]() 3- Makarna haşlanıp suyu süzdürülür ![]() 4- Soğan ve sarımsak rendelenir ![]() 5- Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konup kızdırılır Soğan ve sanmsak ilave edilip pembeleştirilir Mantar ilave edilip kısık ateşte pişirilir Mantar yumuşayınca doğranmış sivribiber bezelye tuz ve karabiber konulup bir miktar daha kavrulur![]() 6- Domateslerin kabuğu soyulup küçük olarak doğranıp tencereye ilave edilir ![]() Domates de yumuşayınca malzeme iyice kanştmlıp ateşten alınır ![]() 7- Haşlanmış makarnalar bu sosa katılıp iyice harmanlanıp servis yapılır
|
|
|
|