|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| boşnak, böreği, ispanaklı, tarifiispanaklı, yapılışı |
İspanaklı Boşnak Böreği Tarifi-İspanaklı Boşnak Böreği Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Boşnak Böreği Tarifi-İspanaklı Boşnak Böreği YapılışıIspanaklı Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?-Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi-Ispanaklı Boşnak Böreği Yapılışı MALZEMELER Hamuru icin 4 su bardagi un 2 corba kasigi zeytinyagi 1 corba kasigi limon suyu 1 tatli kasigi tuz Su Ara katlari yaglamak icin 2 corba kasigi margarin veya tereyagi 1 su bardagi sivi yag Ic Malzemesi Yarim kg temizlenmis ve kesilmis ispanak yapragi 1 sogan ( rendelenmis) 1 fincan zeytin yagi 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi kara biber 1 cay kasigi kirmizi biber YAPILISI Un zeytin yagi limon suyu tuz alabildigi kadar su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir![]() Yarim saat dinlendirilir ve 4 bezeye bolunur ![]() Bezeler ince acilir ve her tarafi yaglanir ![]() Bohca gibi kapatilir ve buzdolabinda dinlendirilir ![]() Ic malzemesi icin ispanaklar sogan tuz kirmizi biber kara biber ve zeytin yagi eklenir karistirilir![]() Dinlenen hamurun bir tanesi alinir ve firin tepsisine gore acilir ![]() Tepsi margarin ile yaglanir ve hamur yerlestirilir uzerine az yag surulur ![]() Diger hamur da acilir ve tepsiye yerlestirilir ![]() Uzerine ispanakli ic konur ![]() Diger hamurlarda ayni sekilde ayri ayri acilir ve tepsiye yerlestirilir ![]() Uzerine bolca yag surulur ve firinda 425 veya 225 derecede uzeri kizarasiya kadar pisirilir ![]()
|
|
|
|