Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
küme

Küme Nedir

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küme Nedir

Küme Nedir

Kümeler Nedir Hakkında Bilgi

Küme nesneler topluluğu veya yığını olarak tanımlanan bir matematik terimi Bu tanımdaki "nesne" soyut ya da somut bir şeydir; fakat her ne olursa olsun iyi tanımlanmış olan bir şeyi bir eşyayı ifade eder

Herkes tarafından bilinen elemanları iyi tanımlanmışbirbirinden farklı nesnelerin veya şekillerin bir araya gelerek oluşturdukları topluluklar bütününe yada net bir şekilde tanımlanmış nesneler topluluğuna küme denirBazıkimibir kısım gibi netlik ifade etmeyen ve kişisel yorumlara dayalı ifadeler küme belirtmezBazı şovmenlerDünyanın en güzel kadını; bunlar küme belirtmezKümeler büyük harflerle gösterilir

Küme Türkiye'de örgün öğretim programlarına Modern Matematik" olarak adlandırılan konular dahil edildi

Ayrık küme: Kesişimleri boş kümedirYani iki küme arasında ortak veya beraber kullanılan eleman olmuyacakİçiçe geçen A alt küme B olduğunda A fark B kümesi kesinlikle boş kümedir

Eşit Küme: Elemanları aynı olan kümelere denirAynı zamanda eleman sayılarıda eşittir

Denk Küme: Eleman sayıları aynı olan kümelere denirDikkat elemanları deyileleman sayıları aynı olcak kümeler denk kümelerdir ama denk kümeler eşit küme deyildir º sembolü ile gösterilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com