Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı![]() MALZEMELER : * 3 Su bardağı pirinç * 2 5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ* 2 çorba kaşığı çam fıstığı * 1 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış) * 3 çorba kaşığı kuş üzümü * 1 Piliç veya keklik(Haşlanmış) * 1 5 su bardağı piliç suyu* tuz ve karabiber HAMURU İÇİN: * 1 küçük paket margarin (yumuşak) * 3 yumurta * 3 5 çay kaşığı tuz* 1 5 su bardağı unYapılışı: 1— Pirinç ayıklanıp yıkanır ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır![]() 2—Badem ve fıstık yağda pembeleştirilip alınır![]() 3—Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir Sıcak piliç suyu konup pişirilir (Önce harlı sonra örtü en son hafif ateşte)4—20 dakika kapak açılmadan demlendirilir Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır![]() 5—Kavrulmuş fıstık ve badem kuş üzümü küçük parçalara ayrılmış piliç eti tuz karabiber pilâva ilâve edilir![]() HAMURUN YAPILIŞI : 1 küçük paket margarin ile 2 yumurta ve tuz ezilir 2 5 bardak un ile yoğrulur Merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açılıp yağlanmış yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir (Kenarlardan hamur sarkmalıdır )Hazııianan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp el ile bastırılarak sıkıştırılır (Pilâv sıcak olmamalıdır )Sarkan hamurlar üzerine kapatılır Orta hararetli fırında kızartılıp servis tabağjna ters çevrilir![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|