Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dakikada, haşlanır, mısır

Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?





Mısır kaç dakikada haşlanır ? - Mısır ne kadar sürede pişer ?


Taneli mısır haşlamak


Mısırlarınızı ayıklayıp tencereye koyun

Üzerine gelecek kadar yarı yarıya miktarlarda süt ve su dökün

Birkaç kaşık şeker atın

Yarım saat geçmeden yumuşacık ve enfes haşlama mısırlarınız hazır!




Mısır haşlarken

Evde haşladığınız mısırların daha lezzetli olması için kaynatırken tencereye 1 çay kaşığı toz şeker atın Ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra mısırları kaynattığınız tencereye koyarsanız çok daha değişik bir tat elde etmiş olursunuz



Mısırın lezzeti

Püre yapmak ya da salatalarda ve çorbalarda kullanılmak üzere mısır haşladığınız zaman mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna 1 adet kesme şeker atmayı ihmal etmeyin Mısırı düdüklü tencerede pişirirseniz çok daha yumuşak olur ve zamandan da kazanırsınız


Mısır nasıl haşlanır?


2 su bardağı süt

2 su bardağı su

3 kesme şeker

4 mısır


Düdüklüde 15- 20 dk pişirmeniz yeterli olucaktır



Sütlü Mısır Haşalama Tarifi


Sütlü tarif

Malzemeler:

4 Adet taze mısır

1 Buçuk su bardağı süt

1 Yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Mısırların koçanlarını soyun ve yıkayın

Şeker ve sütü karıştırın

Geniş bir tencereye aldığınız mısırları 35-40 dakika kadar haşlayın

Not: Süt miktarını tencerenize göre ayarlayın haşlarken mısırları arada çevirin

İsterseniz su ile de haşlayabilirsiniz ama içine kesinlikle tuz eklemeyin bu mısırın sertleşmesine neden olur

Düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakikada haşlanıyor ama bunu damak tadınıza ve mısırın cinsine göre göz kararı olarak ayarlamanız gerekiyor


Normal Mısır Haşlama Tarifi

Malzemeler:

Mısır

Mısır koçanları

Su

Hazırlanışı:

Mısırları yıkayıp püsküllerini temizleyin ve koçanlarını da ayırarak yıkayın

Varsa düdüklü tencerenizin altına koçanları üüzerine de mısırları koyup üzerine geçecek kadar sıcak su ile doldurun

10 dk haşlayın

Eğer düdüklü tencere kullanmayacaksanız aynı şekilde alta koçanları üste mısırları dizip üzerine geçecek kadar su ekleyin ve mısırla yumuşayıncaya kadar pişirin bu tahminen 30-45 dk kadar sürecektir


Not: Tuzu pişerken eklerseniz mısırlar sertleşir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.