![]() |
Salata Koniçiva Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata Koniçiva TarifiMALZEMELER 2 adet orta büyüklükte tavuk göğsü (parmak şekli ve kalınlığında şeritler halinde doğranmış) 3 yemek kaşığı zeytinyağı Varsa; 2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık) 1 adet orta boy kuru soğan (incecik ![]() 2 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Arzuya göre: 2 diş dövülmüş sarmısak Salata için gerekli olan malzemeler: 1 adet göbek marul (yıkandıktan sonra elle iri parçalar halinde doğranmış) 1 adet kıvırcık marul (yine elle iri parçalar şeklinde parçalanacak) Varsa: 1 demet taze fesleğen Ya da taze nane (incecik kıyılacak) HAZIRLANIŞI Önce tavuk göğüslerini aşçıların ?jülyen? dediği şekilde yani parmak kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan sos için derin bir kasenin içine mayonez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de bütün salata malzemelerini derin ve geniş bir salata kasesinin içine elimizle kırdığımız parçalar şeklinde yerleştirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|