Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü YapılışıKuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı - Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Malzemeler : 1 büyük tabak Göğüs 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuruüzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 adet karanfil Tuz karabiber3 su bardağı piliç suyu Yemeğin Tarifi : Zeytinyağını tavada ısıtın Pilicin her iki tarafını kızartın Tavadan çıkarıp sıcak tutun Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm kekik adaçayı maydanoz ufalanmış ekmek ezilmiş badem erik karanfil tuz karabiber) bir tencerede karıştırın 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin Hafif ateşte 25 dakika kaynatın![]() Etleri kaynattığınız karışıma ekleyip 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın Etleri servis tabağına alın Üzerine sostan gezdirin Kıyılmış badem serperek servis yapın![]() Aşçının notu: Dilerseniz haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz (kabak patates havuç brokoli kuşkonmaz vb )
|
|
|
|