|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
maşko, paçası, tarifimaşko, tavuk, yapılışı |
![]() |
Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası YapılışıMaşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı Malzemeler 1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası) 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı un ½ paket tere yağ Tuz Üzerine dökmek için 1 çay bardağı sirke ![]() 50 gr tereyağı ![]() Yapılışı Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp ![]() ![]() Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım ![]() Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim ![]() Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım ![]() Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre… ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|