Köfteli Salata Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Salata TarifiMALZEMELER 500 gr yağsız kıyma ![]() 4 iri mantar dörde bölünmüş2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1/4 çaykaşığı mercanköşk 50 gr bayat ekmek içi 1 yumurta çırpılmış2 domates sekize bölünmüş1 küçük kıvırcık doğranmış1 yeşil biber halka doğranmış1/2 salatalık ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı fırçayla sürmek içinMARİNAT İÇİN: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak ezilmiş tuz ve karabiberHAZIRLANIŞI Marinat: Yağı limon suyunu sarımsağı bir kasede karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın![]() Kıymayı rendelenmiş soğanı domates salçasını baharatları ve ekmek içini karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin![]() Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin![]() Köfteleri ızgarada 15-20 dak pişirin gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun Kağıt havlu ile kurulayıp fazla yağını aldıktan sonra soğuması için bir kenara kaldırın![]() Bir servis tabağında kıvırcığı salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin![]() Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın Köfteleri domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın![]() ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz Mantarları domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın
|
|
|
|