Doğrama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğrama TarifiDOĞRAMA TARİFİ - DOĞRAMA NASIL YAPILIR? [/B][/SIZE] karabiberi nane[*]1 baş [Urımsak[/zeytinyağı[/list]![]() YAPILIŞI:[*]Eti ve nohutu bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin [*]Kaynayıp [U[/öpüğünü bırakınca köpükleri alın yemeklik doğranmış [Uğan[/ve çok az suyla sulandırdığınız salçaları ilave edin Kaynamaya bırakın [*]Bu arada patlıcanları kabuklarını soymadan fazla küçük olmayan küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir çorba kaşığı dolusu tuz katın Bekletin böylece acı suyunu bırakacaktır [*][U[/e nohutlar iyice pişince [Utlıcan[/ kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesi ve küçük doğranmış biberleri ekleyin [*]Tuz ve karabiberi de ilave edin [*]Patlıcanlar piştikten sonra istediğiniz kadar [Umon[/uzu (ben tepeleme 1 tatlı kaşığı kullandım) ve ezilmiş sarımsakları ilave edin 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın [*]Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı alın ısınınca içine 2 çorba kaşığı dolusu nane atın fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdirin |
|
|
|