Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Tarifi - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Tarifi - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci YapılışıBuğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Tarifi - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Yapılışı - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Nasıl Yapılır? Malzemeler: Tavuk but 200 gr Buğday 1 su bardağı Domates 2 adet Soğan 1 orta boy Sarımsak 2 diş Biber 2 adet Tereyağı 1 kaşık Tavuk suyu Kekik Yapılışı: Yemeği yapmaya başlamadan önce hazırlığmızı yapalım çünkü hazırlığımızı ne kadar iyi olursa sonuçta okadar iyi olur -Bütün tavuk kemikli olarak parçalara ayrılır -1 su bardağı buğday ıslatılır -1 adet orta boy soğan iri iri doğranır -Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp dopranır -Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür -Biberler küp doğranır Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır malzemeler şu sıra ile ; soğan tavuk biber 1 er dakika arayla atılır daha sonra diğer malazemeler ve tavuk suyu içine ilave edilir Tavuk suyu yaklaşık 2 bardak olmalıdır Buğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı ne de çorba gibi sulu olmalı Güvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz
|
|
|
|