Ballı Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Tavuk Tarifi![]() Ballı Tavuk Malzemeler ![]() 500 gram tavukgöğsü 3 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı köri Yarım portakalın suyu 1 5 su bardağı su1 adet kuru soğan Damak tadınıza göre tuz karabiber kekikYeşillikler Hazırlanışı ![]() Tavukgöğsünü parmak kalınlığında doğrayın ![]() Derin ve yayvan bir kaba; bal soya sosu karabiber tuz kekik köri portakal suyunu alın![]() İyice karıştırıp tavuk etlerini kabın içine alın ![]() 20 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda tavuk etlerini terbiyenin içinden süzüp alın ![]() Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın ![]() Kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın ![]() Kuru soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ![]() Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve içine soğanları ekleyin ![]() Soğanların kokusu çıkana kadar kavurun ![]() 1 5 su bardağı su terbiye sosu mısır nişastasını soğanın üzerine ekleyip karıştırın![]() Bir taşım kaynattıktan sonra tavukları içine ekleyin ![]() 5 dakika daha pişirmeye devam edin ![]() Servis tabağına yıkanmış yeşillikleri dizin ![]() Ballı tavuğu yeşilliğin üzerine yerleştirin ![]() Bekletmeden servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() Alıntı
|
|
|
|