![]() |
Yoğurtlu Kabak Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kabak Karnıyarık1kg kabak 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 kase yoğurt 2-3 diş sarımsak Pulbiber Tuz Sos İçin: Tereyağ Pulbiber Yapılışı: Tavayı ocağa koyup yağı yemeklik doğradığımız kurusoğanları kıymayı ilave edip soteliyoruz ![]() Domatesin kabuklarını soyup kuş başı doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz ![]() Pulbiberi tuzu dereotunu maydanozunu katıp hepsini karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz ![]() Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz ![]() Tencereye su koyup kaynatıyoruz ![]() ![]() Kabakları tuzlu suda haşlıyoruz ![]() Borcama dizip içlerini kıymalı harçtan koyuyoruz ![]() Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ![]() Diğer tarafta tavaya tereyağını eritip pulbiberi ilave edip sos hazırlıyoruz ![]() Hazırladığımız sosu yoğurdun üzerine gezdirip servis yapıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|