Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devlet, devletlerinde, islâm, yönetimi

İslam Devletlerinde Devlet Yönetimi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Devletin başında bulunan kişi hem dini hem de siyasi açıdan tüm yetkilere sahipti
İslamiyetin kurulduğu ilk yıllarda devlet başkanı Hz Muhammed idi
Hz Muhammed'den sonra devlet başkanlığı görevi için halifeler seçildi
Halifeler Hz Muhammed'in peygamberlik görevi dışındaki dünyevi bütün görevlerini yerine getirdiler
Hz Ömer döneminde sınırların genişlemesi ile devlet yapısında yenilikler yapılarak vali ve kadılar atanmaya başlandı
Devlet hazinesi olarak bilinen Beytül Mal oluşturuldu
Emeviler Dönemi'nde halifelik babadan oğula geçmeye başladı

UYARI : Hz Muhammed'in ölümünden sonra ilk dört halife (Ebubekir Ömer Osman ve Ali) seçimle belirlenmiştir

Emeviler Dönemi'nde sınırların genişlemesi ile yeni devlet görevlileri ortaya çıktı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com