|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlatım, karamel, krem, portakallı, tarifiresimli |
Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: 6 tane yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 kg süt 1 paket vanilya 1 portakal veya limon kabuğu rendesi ![]() Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın Çok yakmamaya dikkat edin ki acılaşmasın![]() Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice soğusun ![]() Çırpma kabına 6 adet yumurtayı 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyarak iyice çırpın daha sonra buna 1 kg soğuk sütü ilave edin ve mikserle bir iki dakika çırpın Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave ederek bütün malzemeyi soğumuş haldeki karamelli payrexe boşaltın![]() 190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine içinde sıcak su olan bir tepsi içine payrex kap yerleştirilir yani kap direkt ısı olmadan sıcak su içinde pişer) pişirilir![]() Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor Ama siz kibrit çöpü ile de kontrol edebilirsiniz![]() Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor yavaşça payrexi tepsi içinden alarak soğumasını bekleyin İyice soğuduğunda hafif hareketlerle sağa-sola döndürün bu arada hafif hafif karamel suyunun çıktığını görürsünüz![]() İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin ![]() Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|