Kara Dutlu Kup(Yaz Tatlısı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Dutlu Kup(Yaz Tatlısı)![]() Malzeme : * 10 pötibör bisküvi * 1 kase kara dut * 3 çorba k tozşeker* 1 su b portakal suyu* 1 kutu labne peyniri * 1 su b ceviz* 1 su b krema* 1 çay b pudra şekeriSüslemek için: * Dut * ceviz *kayısı Hazırlanışı : Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıvamına getirin Karamel kıvamına gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin Akıcı bir kıvam elde edin Daha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edin Karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpın Üzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın![]() 10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin Kuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltın Üzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alın Kalan kremalı karışımı boşaltın Üzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin |
|
|
|