Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, börek, renkli, tarifiresimli

Üç Renkli Börek Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üç Renkli Börek Tarifi(Resimli Anlatım)

Malzemeler:

4 adet yufka
yarım kg ıspanak
1 soğan
4 adt havuç
250 gr pastırma

sosu için
süt 1 kaşık yoğurt 2 yumurta yağ
üzeri için 2 yumurta sarısı

yapılışı

soğanları küp küp doğrayıp yıkayıp doğradığınız ıspanaklarla biirlikte soteleyin
havuçlarıda rendeleyerek soteleyin
yufkalara sürmek için bir kasede 2 yumurta 1 kaşık yoğurt süt ve yağı karıştırın

bir yufkayı bütün olarak serip üzerine hazırladığınız karışımdan sürün ve arasına birşey koymadan ikinci yufkayıda üzerine koyup aynı işlemi gerçekleştirin
daha sonra üzerine sotelediğiniz ıspanakları yereştirin

üzerine yufkayı serip tekrar sosladıktan sonra aynı şekilde havuçları yerleştiirin
bir kat daha yufka serip sosladıktan sonra pastırmaları yerleştirin
üzerine başka bir yufka sermeden bütün halinde rulo şeklinde sarın
kalan sosu rulonun üzerine sürüp ortadan kesip ikiye ayırın

üzerine 2 yumurta sarısı ve yağla karıştırdığımız sostan sürdükten sonra 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

piştikten sonra dilimleyip servis yapıyoruz
Afiyet olsun

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com