Sebzeli Pay Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Pay TarifiMALZEMELER HAMUR IÇİN 1 5 Su Bardağı Un1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 1 Yumurta 2 Çorba Kaşığı Margarin 3-4 Çorba Kaşığı Su Tuz KırmızıbiberİÇ MALZEMESİ 250 gr Brokoli 5-6 Dal Maydanoz 1 Dolmalık Biber 2 Pırasa 4 Havuç 1/2 Limon Suyu BEŞAMEL SOS İÇİN 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Un 2 Su Bardağı Süt Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Un kabartma tozu tuz ve kırmızıbiberi harmanlayın Margatini ekleyerek yoğurun Yavaşça su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamut elde edin Üzerini nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakın![]() Brokoliyi parçalara ayırın Maydanoz biber ve pırasaları doğrayın Havuçları ince ince dilimleyin Sebzeleri fırın kalıbına alın Limon suyunu gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin![]() Beşamel sos için; margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun Sütü azar azar ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tuz karabiber ekleyip fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine dökün![]() Hamuru 1 5 cm kalınlığında açıp kalıbın üzerine kaplayın Artan kısımlarıyla üzerine şekiller yapın Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 30 dakika daha fırında pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın
|
|
|
|