|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| elmalı, karamellize, sotelenmiş, sülün, tarifi, yapılışı |
Karamellize Elmalı Ve Sotelenmiş Sülün Tarifi / Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamellize Elmalı Ve Sotelenmiş Sülün Tarifi / YapılışıKaramellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Tarifi - Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Yapılışı - Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Nasıl Yapılır? Malzemeler : 1 adet sülün göğüs 1 adet sülün but 2 adet haşlanmış patates Arpacık soğanı Kıyılmış taze otlar (biberiye kekik)Sos için : 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 adet küçük boy kuru soğan 1 adet boy kereviz 3 çorba kaşığı demi glass sos Kuru garnitür : Elma dilimi patates cipsiYemeğin Tarifi : Sülün etini teflon tavada çevirerek pişirin Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun iri parçalar halinde doğrayın Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin![]() Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın![]() Patatesli karışımı servis tabağına alın Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin Etin üzerine sosu gezdirin Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek servis yapın
|
|
|
|