Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi YapılışıKıtır Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır? - Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi Yapılışı Sıcak günlerde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü hafif bir tatlı Ölçüleri yarıya indirip kelepçeli pasta keki kalıbındada bu tatlıyı yapabilirsiniz![]() Malzemeler: Muhallebisi için: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı 1 paket kremşanti veya süt kreması Kadayıfı için: 250gr kadayıfyarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık 2-3 yemek kaşığı tereyağı yarım su bardağı veya daha az tozşeker Yapılışı: Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın![]() Büyük bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun![]() Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun ![]() Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın ![]() Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın ![]() Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin ![]() Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın ![]() Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin![]() Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|