Gül Baklavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Baklavası TarifiGül Baklavası Tarifi 30 bezeye ayrılır 10 dak dinlendirilir(ben 40 beze yaptim ) her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açılır(ince açılır) önce bas parmak ve isaret parmagi kullanilarak acilan yufka bir defa büzüstürülür sonra yanlardan ortaya doğru büzülür Ceviz ici serpilip Katlar teker teker ortaya doğru toplanır katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir Üzerine eritilmiş ve köpügü süzülmüs tereyağ dökülür kabarmaması için birkaç yerine kürdan batırılıp önceden ısıtılmış fırına verilir Şerbet kaynatılıp soğutulur tatlı fırından çıkınca sogutulur şerbet tatlıların üzerine dökülür Ben her ikisini de sogukken serbeti dökülür Afiyet olsun![]() ![]()
|
|
|
|