Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, gül, tarifi

Gül Baklavası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Baklavası Tarifi





Gül Baklavası Tarifi

30 bezeye ayrılır 10 dakdinlendirilir(ben 40 beze yaptim )her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açılır(ince açılır)önce bas parmak ve isaret parmagi kullanilarak acilan yufka bir defa büzüstürülür sonra yanlardan ortaya doğru büzülürCeviz ici serpilip Katlar teker teker ortaya doğru toplanırkatlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilirÜzerine eritilmiş ve köpügü süzülmüs tereyağ dökülürkabarmaması için birkaç yerine kürdan batırılıp önceden ısıtılmış fırına verilirŞerbet kaynatılıp soğutulurtatlı fırından çıkınca sogutulurşerbet tatlıların üzerine dökülürBen her ikisini de sogukken serbeti dökülürAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.