Patates Sarması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Sarması TarifiMALZEMELER 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin Alabildiği Kadar Un 1 Çay Bardağı Yoğurt 1/2 Çay Bardağı Sirke 3 Adet Patates 2 Su Bardağı Rendelenmiş Beyaz Peynir 1 Adet Yumurtanın Sarısı Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın Kabuklarını soyup püre yapın Tuz ve karabiber serpin Peynirle karıştırın![]() Sıvı yağ eritilmiş margarin yoğurt sirke ve tuzu derin bir kaba alın Üzerine alabildiğince un ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında olana dek yoğurun 15 dakika dinlendirin![]() Hamuru ikiye bölün Merdane ile tepsi büyüklüğüne yakın açın Hamurların bir kenarına hazırladığınızi içten koyun Rulo biçiminde sarın Verev verev kesin Yağlanmış tepsiye dizin![]() Üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin
|
|
|
|